Bart De Nolf BJO

Bart De Nolf

Bart De Nolf BJO

Contrabas

Bart DE NOLF
(geboren in 1965 in Brugge, België)

Begint op 14-jarige leeftijd met contrabas te spelen, wordt klassiek geschoold aan het Koninklijk Conservatorium Gent door Frank Coppieters, en maakt kennis met de wereld van de jazz door de grote John CLAYTON tijdens de zomerkampen die de Halewyn Stichting begin jaren ’80 organiseerde.

Sinds 1993 geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij was ook een vast faculteit lid van de Taipei International Summer Jazz Academy (Taipei Taiwan).

Als lid van het “BRT Jazz Orkest” begeleidt hij een aantal solisten, zoals Horace PARLAN, Jerome RICHARDSON, Kenny WHEELER, Palle MIKKELBORG, Von FREEMAN, Mal WALDRON,…

Enkele belangrijke Belgische bands waarmee hij speelde : het SADI Quartet, Jacques PELZER’s “Open Sky Unit”, en buiten de jazzscene met artiesten als VAYA CON DIOS, ADAMO, Lais, Jasper STEVERLINCK, Roland,…

Gedurende vele jaren zal hij met de Franse pianist/componist Jean-Marie MACHADO spelen en zich aansluiten bij zijn project “Sextet Andaloucia”. Een ander bandlid, saxofonist Andy SHEPPARD stelt voor om een trio te vormen met drummer Dré PALLEMAERTS, en in 2010 zal hij een eenmalige tournee doen van 13 concerten voor de JazzLab Serie met zijn eigen trio.

Als Freelancer treedt hij op met: Barney WILEN, Michel LEGRAND, Lew TABACKIN, Lee KONITZ, Gary SMULYAN, Dick OATS, Brussels Jazz Orchestra, Eddie DANIELS, Judy NIEMACK, en vele anderen.

Sinds 1997 is hij vast lid van het Toots Thielemans Quartet en treedt hij gedurende 17 jaar op met Toots in België, Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Met de befaamde drummer Peter ERSKINE vormt hij de ritmesectie voor het ” Frank DERUYTTER Quartet “. Er zijn twee Cd’s opgenomen.

In 2018 sloot hij zich aan bij het Brussels Jazz Orchestra.

Huidige bands :
– Het Bas Bulteel Trio
– Het Johan CLEMENT Trio
– Wat een geweldige Toots. Een eerbetoon aan de kunstenaar en vriend, en aan zijn muziek. Met Bruno Castellucci, Eric Melaerts en Patrick Deltenre…
– Philip Catherine
– Salvatore Adamo
– Brussels Jazz Orchestra
 

 

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email