Bram De Looze

Bram De Looze

Bram De Looze

Piano

Bram De Looze (°1991) maakte zijn entree op de nationale jazzscène met LABtrio (met Anneleen Boehme en Lander Gyselinck) en maakte meteen indruk met zijn rijke taal, technische bekwaamheid en maturiteit, wat hem heel wat lof opleverde van zijn collega’s. Zijn spel is verfijnd en bedachtzaam, niet alleen cerebraal.

“Intelligent, virtuoos en perfectionistisch” – Klara

Zoals zo vaak was het een periode van studeren in het buitenland (aan de New School For Jazz And Contemporary Music in New York, waar hij studeerde bij o.a. Uri Caine en Marc Copland) die de zaken aanzienlijk versnelde. De Looze lanceerde het internationale Septych, bracht een album uit op het bejubelde Clean Feed-label, en bleef zoeken naar nieuwe uitdrukkingsvormen. Zo is er zijn trio met mede-Belg Robin Verheyen en drummeester Joey Baron, dat in 2019 met veel bijval MixMonk uitbracht.

De Looze zette ook een solotraject in, startend vanuit een origineel concept. Na een bezoek aan de collectie pianofortes van Chris Maene startte De Looze een project met drie van die instrumenten, waarbij hij hun historische positie benaderde vanuit een hedendaags standpunt. Het resulterende album Piano e Forte (2016) en de begeleidende tournee werden met lovende kritieken onthaald.

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email