Jozef Dumoulin

Jozef Dumoulin

Jozef Dumoulin

Piano

Pianist Jozef Dumoulin (België) herdefinieerde het Fender Rhodes klavier met een reikwijdte die tegelijk volledig hedendaags, eclectisch en hoogst persoonlijk is. Hij was de eerste die een volledig soloprogramma met het instrument presenteerde. Bovendien staat hij bekend om zijn open en lumineuze benadering van de piano en van muziek in het algemeen, steeds verankerd in de traditie zonder erdoor belast te worden. Naast de Fender Rhodes solo, omvatten zijn eigen projecten The Red Hill Orchestra (een trio met Ellery Eskelin en Dan Weiss) en een duo met Benoît Delbecq.

Jozef Dumoulin is een veelgevraagd sideman en heeft opnames gemaakt en toerde met de beste musici op het gebied van jazz, geïmproviseerde muziek, rock en traditionele muziek. Hij woont momenteel in Parijs.

“Een van de meest inventieve pioniers in zijn genre”, “pianotovenaar”, “een toetsenbordtovenaar” of “een Fender Rhodes specialist”, zijn enkele van de citaten die hem beschrijven. De pers kwalificeerde zijn muziek als “dromen over muziek en muziek over dromen”, “een soort reis door de muziek van vandaag die zich de muziek van gisteren herinnert en die van de toekomst zou willen bereiken”, met “een subtiele mengeling tussen emotie en experiment”. Als muzikant staat Dumoulin erom bekend dat hij in elke muzikale context zijn eigen stem weet te behouden, of het nu gaat om traditionele jazz, geïmproviseerde muziek, popmuziek of hedendaagse muziek.

Jozef Dumoulin trad op over de hele wereld en is te horen op meer dan 100 platen. In de loop der jaren deelde hij het podium en/of nam hij op met Mark Turner, Bill Carothers, Michael Brecker, Dave Liebman, Ellery Eskelin, Dan Weiss, Benoît Delbecq, Jaime Torres, Sekouba Traore, Skoota Warner, Arve Henriksen, Stian Westerhus, Jon Irabagon, Tim Dahl, Craig Taborn, Kris Davis, Ethan Iverson, Ingebrigt Haker Flaten, Jim Black, Keiji Haino, Trevor Dunn, Daniel Humair, Hilmar Jensson, Andrew D’Angelo, Nate Wooley, Ron Miles, Joseph Bowie, Nelson Veras, Marc Ducret, Ronny Jordan, Robin McKelle, T. N. Seshagopalan, B.C. Manjunath, Reggie Washington, Corry Smythe, Jef Lee Johnson, Kartet, Soo Bin Park, Rick Margitza, en vele anderen.

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email