Marc Godfroid BJO

Marc Godfroid BJO

Trombone

Marc Godfroi

De muzikale carrière van Marc Godfroid begint in juni 1981 bij het toenmalige BRT (Vlaamse radio & televisie) jazzorkest na een uitnodiging door leider Etienne Verschueren. In 1985 werd hij voorgedragen als Belgische vertegenwoordiger, door de BRT, voor de EBU BIG BAND (European Broadcasting Union), om deel te nemen aan het deel te nemen aan het International Jazz Festival te Pori, Finland.
In 1986 volgt een solistisch optreden in het AVRO tv-programma: “Jazz met Jacobs”. Na dit programma werd hij driemaal achtereen uitgenodigd om als solist mee te spelen met het Metropoolorkest (NL) onder leiding van Rogier Van Otterloo. Tijdens één van deze deze optredens soleerde hij naast Carl Fontana.
Sinds september 1991 is hij lid van de beroemde internationale Big Band: “Peter Herbolzheimer Rythm Combination and Brass”, de Joe Haider Big Band en het Joe Haider Sextet (CH). In november 1992 trad hij op naast Bill Watrous als onderdeel van het project Two Bones and Big Band, samen
met de WDR Big Band onder leiding van Jerry Van Rooyen.

Marc Godfroid is vast lid en medeoprichter van het Brussels Jazz Orchestra.
Sinds 1995 is hij een vast lid van de SWR (Sud West Rundfunk) Big Band van Stuttgart en kreeg hij de gelegenheid te spelen met Slide Hampton, Frank Foster en Clark Terry. Met SWR won hij recent een Grammy Award (2023).

In april 1995 werd hij door SABAM geselecteerd als eerste Vlaamse muzikant voor de Belgische editie van “Django D’OR” (“Golden Django”). Vervolgens trad hij op naast wijlen Stéphane GRAPELLI in de beroemde “Salle Pleyel” in Parijs.
In 1996 nam hij zijn eerste album op als leider met The Concord Jazz Ensemble.

In 1986 werd hij docent jazztrombone aan het Conservatorium van Gent en in 1993 werd hij verantwoordelijk als coördinator van de jazzafdeling en tevens docent didactiek aan het Conservatorium. Sinds september 1998 is hij docent aan het Sweelinck-Conservatorium van Amsterdam.

 

 

 

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email