Wouter Van Tornhout

Wouter Van Tornhout drums

Wouter Van Tornhout

Drums

Wouter Van Tornhout (°1980, Gent) is een Belgische drummer die eerder samenspeelde met een brede waaier aan nationale en internationale artiesten. Na een opleiding aan het

Conservatorium in Brussel en Gent, behaalde hij in 2007 zijn masterdiploma. Later zou hij ook les volgen bij de Amerikaanse drumgoeroe Dom Famularo. In 2010 begon Wouter als docent aan de pop- & jazz-afdeling van de Gentse School of Arts.

Sinds de zomer van 2018 zit hij achter de drums bij de internationale popartiest MIKA.

In 2006 begon hij in de Miguel Wiels Band, waar hij een mooi palmares kon uitbouwen. Daar bracht hij als huisdrummer de beats en grooves in Vlaamse en Nederlandse televisieprogramma’s Zo is er maar Eén, K3 zoekt K3, De Kwis (NL). Tv-shows als Peter Live en Manneke Paul boden ook de kans om onder meer artiesten als Anastacia, Eliza Doolittle, Vaya Con Dios, Aloe Blacc, Right Said Fred, Toots Thielemans en George Baker muzikaal te begeleiden. Ook liveshows als De Eregalerij en Radio 2 Zomerhit waren elk jaar een vaste prik in de agenda. Optreden deed hij met o.a. Café Flamand, Hadise, Free Souffriau, Rob de Nijs, Paul de Leeuw, Will Tura en Niels Destadsbader.

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email