Laat je inspireren tot samen musiceren.

Sinds 1951 organiseert Halewynstichting vzw muziekcursussen en -opleidingen die open staan voor iedereen – jong en oud – die zich wil verdiepen in de meest uiteenlopende domeinen van de muziek. Zo’n brede doelgroep resulteert in een grote verscheidenheid aan deelnemers, van beginners tot gevorderden.

Het actief musiceren in groep staat bij ons altijd centraal. Het vocale, instrumentale en creatieve musiceren is onze core business.
We werken met thema’s, onder leiding van een gekwalificeerd en gevarieerd internationaal docentenkorps. Ruim tweehonderd binnen- en buitenlandse topdocenten hebben tot nu toe hieraan meegewerkt.

De meeste opleidingen zijn modulair opgebouwd. Een lesmodule bestaat dan uit een korte reeks opeenvolgende lessen, zodat je die gemakkelijk in je planning kunt opnemen. De inhoud van elke module is precies omschreven. Aan de hand van deze inhoudsbepaling kun je uitmaken in welk niveau je de lessen wil volgen. De niveaus gaan van initiatiecursus tot gespecialiseerde workshop.

In de beschrijving van elke cursus vind je een niveau-aanduiding.

Het is belangrijk dat het niveau van de deelnemersgroep in grote lijnen overeenkomt met wat is vooropgezet. Voor de deelnemers betekent dit immers dat zij een aangename leerperiode tegemoet gaan en zo wordt ook de opzet van de cursus gerealiseerd. Het aangeduide niveau is het minimumniveau dat noodzakelijk is om aan de opleiding te kunnen deelnemen. Bij eventuele vragen, aarzel niet om ons te contacteren:  maarten.weyler@gmail.com

De activiteiten van Halewynstichting kunnen worden onderverdeeld in: zomercursussen en jaarcursussen

TIJDENS DE ZOMER

SUMM SUMMER CAMMPS AT HALEWYN MMUSIC zomer 2019

Orkestweek / Jongerenweek

10 juli
- 14 juli
2023
Al ruim 50 jaar organiseert Halewynstichting de orkestweek/jongerenweek: van zondag tot donderdag zingen, musiceren en ontspannen met gelijkgestemde leeftijdsgenoten!
leerlingen muzikanten

Jazzcursus

24 juli
- 30 juli
2023
Er bestaat geen leukere ervaring dan gedurende een week intens samen te werken en te jammen met muzikanten die leven voor jazz en improvisatie. Schakel je niveau een tandje hoger want zo’n week jazz en aanverwante muziekstijlen spelen kan je leven veranderen! De filosofie van het kamp is eenvoudig: we vertrekken vanuit een docentenkorps, samengesteld uit geweldige en inspirerende jazzmuzikanten/docenten, en daar voegen we gretige muziekstudenten aan toe in een niet-competitief, all-inclusive programma.
BJO © Marco Mertens

Jazzcursus optie BJO-Bigband

24 juli
- 30 juli
2023
Een week intens samenwerken en jammen met muzikanten die leven voor big band, jazz en improvisatie. Schakel je niveau een tandje hoger want een week in een big band spelen, begeleid door top-musici uiit het BJO... dat kan je leven veranderen!
14188395_1228203933891639_8658381815266363315_o

POPWEEK

26 augustus
- 31 augustus
2023
Van Funk tot Soul, van Pop, Rock en Ballads tot Latijns-Amerikaans. Er bestaat geen leukere ervaring dan gedurende een week intens samen te werken en te jammen met andere muzikanten. Je kunt met deelnemers van alle leeftijden (uit binnen- en buitenland) je passie delen.

DOORHEEN HET JAAR

Samen Musiceren

Unified by Music 1
Samenspelen in verschillende stijlen zoals klassiek, jazz, pop en meer

Improvisatieworkshops 2021/2022 (volzet)

Antwerpen, Jam hippers in Den Hopsack
Samen werken aan composities, arrangementen en meer

Theorie én praktijklessen

15 september 2021
- 15 juni 2022
Maarten Weyler
Theorie voor beginners tot ...

Instrumentlessen

Vleugelpianolokaal
Piano in verscheidene stijlen zoals klassiek, jazz en pop & basgitaar

Samenwerkingen OP MAAT – Inleiding Jazzgeschiedenis

Jazz Stamboom
Voor verenigingen, bibliotheken, cultuurcentra, andere organisaties of in jouw huiskamer?

Samenwerkingen OP MAAT – Jazz in België

Jazz In Belgiejpg
Voor verenigingen, bibliotheken, cultuurcentra, andere organisaties of in jouw huiskamer?

Je hart klopt voor muziek. Je bent je instrument bijna meester, maar je wilt dieper of breder gaan. Misschien wel in jazz of pop, of toch liever oude muziek. Musiceer met anderen, doe mee in ensembles, theorielessen, extra workshops en jams. Maar vooral, laat je inspireren tot samen musiceren.

Bekijk het promofilmpje en snuif alvast de sfeer op!

missie en visie
diversiteitsverklaring

Nog vragen?
Bel of mail ons!