Carlo Nardozza BJO

Carlo Nardozza BJO

Trompet

Carlo Nardozza (1982) is de jongste zoon van twee uit een warm Italiaans gezin in Genk (België). Hij studeerde cum laude af voor trompet aan het Conservatorium Maastricht onder supervisie van Rob Bruynen en studeerde later af voor zijn Masterdiploma aan hetzelfde instituut onder supervisie van Claudius Valk en Bert Joris.

Tijdens zijn studie richtte Carlo Nardozza zijn eigen Kwintet op en begon voor dit Kwintet te componeren, veelal geïnspireerd door wereldmuziek. Dit Carlo Nardozza Quintet nam twee CD’s op, “Making Choices” en “Winterslag”, toerde met Jazzlab door Vlaanderen, naast Roemenië, Italië en Frankrijk. Ze wonnen meerdere prijzen op het Young Jazztalent Concours Gent (België), beste compositieprijs op het Tremplin Jazz Concours in Avignon (Frankrijk), en de Jerry van Rooyen Award (Nederland). Ook in Maastricht ontmoette Carlo de Luxemburgse drummer Jeff Herr met wie hij de Jeff Herr Corporation (fusion-space funk) oprichtte. Ondertussen namen ze twee CD’s op en toerden ze langs vele locaties in Europa.

 

Carlo Nardozza was lid van verschillende muziekgezelschappen. Een daarvan was het Henri Texier Red Route Quintet met wie hij drie jaar samenwerkte, een ander project was de European Jazz Trumpets, een trompetcollectief onder leiding van trompettist Pierre Drevet. Carlo maakte ook deel uit van het Orchestre National Jazz Luxemburg met wie hij een tweetal opnames maakte onder George Duke.

Tot nu toe speelde hij ook met Rebirth Collective, OTO – machine en The Muze Jazz Orchestra.

Momenteel houdt hij zich bezig met verschillende muzikale projecten die hij samen met enkele collega-musici heeft opgericht, waaronder Triology, The Carlo Nardozza Quintet en Trio In Bocca Al Lupo. Carlo werkte als freelancer al met Bert Joris, Philip Catherine, Paul Michiels, Clouseau, Lee Konitz, Dado Moroni, Rosenberg Trio, Bobby Shew, Henri Texier, George Duke, Bruno Castelluci, Brussels Jazz Orchestra, WDR Big Band en vele anderen.

 

Als Professor in Muziek en Trompet doceerde Carlo aan het Conservatorium van Gent en het Conservatorium van Brussel. Momenteel doceert hij aan het Conservatorium van Maastricht.

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email