Dree Peremans

Dree Peremans

Trombone

Dree Peremans is (jazz-)trombonist, componist, arrangeur en docent. Hij studeerde aan het Leuvense Lemmensinstituut en het conservatorium van Gent. Naast een veelgevraagd sessiemuzikant voor diverse projecten is hij ook orkestleider van zijn eigen ensemble ‘Rebirth::collective’ en de VRT-bigband. Recent richtte hij de Hnita Big Band op, met residentie in de befaamde Jazzclub Hnita Hoeve in Heist-op-den-Berg. In dit project worden verschillende generaties jazzmusici (gevestigde waarden en jong talent) samengebracht met als doel elke maand een greep uit het gecanoniseerde bigband-repertoire in te studeren.

Dree Peremans speelde al van jonge leeftijd mee met tal van projecten in binnen- en buitenland met artiesten als: Jef Neve, Philippe Catherine, Brussels Jazz Orchestra, Peter Hertmans, Flat Earth Society, Lady Linn, El Tatto Del Tigre, Racoon, Eva De Roovere, …

Als componist en vooral arrangeur heeft hij zich ten volle ontplooid bij zijn eigen ensemble (Rebirth::collective), maar hij schreef ook arrangementen voor onder meer Günther Neefs, de VRT bigband, Brussels Jazz Orchestra, Bruno Vansina Orchestra, Lady Linn, Interfak Bigband, Tuesday Night Orchestra, Milow, Sam Vloemans, … Als docent is Dree Peremans verbonden aan verschillende scholen. Sinds 2014 is hij verbonden aan LUCA school of arts/ Lemmensinstituut als assistent-coordinator en is daarmee verantwoordelijk voor werking en profilering van de diverse ensembles voor alle extra muros activiteiten. Daarnaast organiseert hij ook, in nauw overleg met 30cc en LeuvenJazz masterclasses, workshops en clinics.

 

 

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email