Katrien Van Opstal

Katrien Van Opstal

Vocalist
Katrien Van Opstal

Katrien Van Opstal studeerde af als jazz- en popzangeres aan de School of Arts, Gent (2009), België, en specialiseerde zich later in jazz en zangtechniek. Ze is gecertificeerd Estill Voice Training Master Trainer. Ze publiceerde het boek “Vocal Jazz Technique: the Mixing Table Model” bij Auurk, een model om vocale techniek in jazz te verduidelijken. Ze werkte vijf jaar als onderzoeker aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze stemgebruik binnen jazz en het zingen vanuit emotie onderzocht. Ze presenteerde haar bevindingen op conferenties als International Jazz Voice Conference in Helsinki en Jazz Education Network Conference in Orlando.

Als performer zijn Katriens credits divers. Ze was de leadzangeres in het jazztrio The Triplettes, zong met vele bigbands en werkte samen met nationale en internationale muzikanten als Hendrik Braeckman (BE), Roni Ben-Hur (NY) en Justin Binek (KS). Voor de band “Centerpiece” schreef ze teksten op de muziek van Toots Thielemans.

Katrien geeft graag les. Ze werkt voornamelijk aan de Kunstenacademie Waregem in de jazz, pop- en rockafdeling. In het Koninklijk Conservatorium Antwerpen doceert ze zang in de afdelingen jazz en drama. Ze geeft ook workshops in haar eigen stemstudio “Gelijkgestemd”.

 

Kijk ook bij :

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief *Klankblad*
Don't miss new updates on your email